01.09.2022

Vår egen Frode – medgründer i Mediafarm – mønstrer av etter 25 år med iherdig innsats! Han har vært med å skape en arbeidsplass hvor ansatte trives og utvikler seg – en bedrift som skaper trygghet og langvarige relasjoner med kunder fra Brüssel til Andøya! Han gir seg som ansatt, men vil ha en finger med i spillet likevel, som styreformann og eier! 

 

Beskriv deg selv med fem ord:
Interessert, sulten på ny viten, nysgjerrig, lett å engasjere, pådriver, teamorientert relasjonsbygger – og passelig ydmyk med sans for humor! Håper jeg; -)

Ja, Frode er ikke nødvendigvis en «mann av få ord». For vi kan vel alle være enige om at det var mer enn 5 ord? Men riktig er det – så selvinnsikt har han også!

 

Du er kjent for dine mange uttrykk, har du et på lur?
Det sies man kan «vinne krigen, men tape freden». Med andre ord man blir for opptatt av å ha rett og vinne at man glemmer hva man kjemper for.. Uansett versjon er mitt råd; «Man skal velge sine slag med omhu» i denne verden. Ikke kaste vekk energi og fokus på ting som ikke skaper verdi. Heller si – med de som når målet – «Hvem teller de tapte slag på seierens dag.» Det en mange gode metaforer i krigsretorikk – selv om jeg foretrekker å være en fredens mann.

Det er ikke bare krigsmetaforer som serveres. Frode har et stort repertoar av sitater, utrykk og gløgge analogier. Og det farge- og kunnskapsrike språket hans har vi alle i Mediafarm nytt godt av. Noen av oss i lang, lang tid.

 

I 25 år har du jobbet med læring – hva er den hemmelige ingrediensen?
Stå opp tidlig og hardt arbeid er en god start! Sunne verdier og å bygge tillit både mot kunder og kollegaer er også gode ingredienser. Vinn og tap med samme sinn er en sunn innstilling. Du kan være både engasjert og ambisiøs for det! En «dæsh» humor og selvironi hjelper som regel. Vær en god og romslig kollega. Å lære av sine feil og nederlag er en viktig holdning. Til sist: vær i bevegelse, kom deg ut blant kunder, i faglige fora, finn faglitteratur og følg med i media. Det er den beste læringen for å gjøre en god jobb – og bli inspirert!

Frode samler ikke bare på ingredienser, kan du se. Her får vi hele oppskriften!

 

Nå har du jobbet knallhardt i 25 år, som gründer, eier, styremedlem, daglig leder og senior rådgiver – er du klar for å pensjonere deg?
Nei ; -) Eller, det vil si at det enda litt uvant. Så tja.. Jeg brenner for faget og Mediafarm fremdeles. Det er en god energi å kjenne på. Læring vil aldri gå av mote. Samtidig er det en del i backloggen som fortjener fokus og mer tid. Kone, barn og barnebarn – for å starte et sted. Herlig! Blir det mer tid igjen etter huslige og familiære sysler så har jeg nok av interesser å fylle opp med. Aviser, tidskifter, litteratur – mye fagprosa, musikk, hytteliv, turer, snekring og frivillig arbeid. Oi, det ble en del. Jeg kjeder meg sjelden, men ser frem å bestemme mer over egen tid å legge inn flere pustepauser i programmet..

 

Hvordan tror du det vil gå med Mediafarm uten deg på kontoret?
Som sagt så går læring aldri av moten, men vil anta nye former – mest sannsynlig bli enda mer avhengig av digitale media og kløktig pedagogikk. Jeg har stor tro på at Mediafarm har en kompetent gjeng ansatte, som er konkurransedyktige og i stand til å endre seg i takt med utviklingen. Vi lager læringsløsninger for kundene våre – ikke for oss selv. Tradisjonelle områder som HMS vil fortsette, men vi må bidra med noe nytt noe som kundene kan måle enda større nytte av. På annen side vil megatrender, som klimautfordring og digitalisering kreve store læringsløft i overskuelig fremtid. Og så må vi sørge for at brukerne har det kjekt og bli inspirert mens de lærer!!

Og med dette sagt, så trer vår ordsmed av som ansatt. Vi ønsker han hell og lykke i tiden som styreleder og pensjonist og gleder oss til kaffeslabberas innimellom!