Easee

Et brettspill om IT-sikkerhet! Sett deg selv og kollegaene dine på prøve. Klarer dere å forsvare Easeetonia mot den onde hackeren?

Easee ønsket å sette security awareness på agendaen gjennom et læringstiltak som virkelig gjør inntrykk. Utgangspunktet var et stort spenn i sikkerhetskompetansen på tvers av avdelinger i bedriften og et stort behov for sikkerhetsopplæring. De ville ha noe unikt, spennende og lærerikt. Det fikk de gjennom brettspillet «Champions of Easeetonia».

Spillets oppdrag er å lykkes med å lansere et nytt produkt og holde selskapet trygt. På veien lurer overraskende hendelser og farlige trusler – som kun kan overvinnes gjennom nøye overveielser og godt teamarbeid.

Oppgaver.


  • Behovskartlegging
  • Konseptutvikling
  • Spillutvikling
  • Grafisk design
  • Prosjektledelse
Brettspillet er tilbake!

«Champions of Easeetonia» er designet for læring om og teambygging rundt temaet hacking og cybersikkerhet. Spillerne vil oppleve trusler og angrep, der spenningen ligger i hvordan man kan samarbeide for å øke sikkerheten, både som enkeltpersoner og som bedrift. Den viktigste sikkerhetsinvesteringen er hver enkelt av oss. Din bevissthet er avgjørende for hele selskapets sikkerhet.

Hvordan spillerne bruker tid og penger og hvordan de samarbeider med kollegaene sine vil avgjøre resultatet. Dilemmaet mellom å tjene penger, skape fremdrift i prosjekter og å investere i sikkerhet er konstant.

Når var sist du fikk mulighet til å forsvinne inn i et spillunivers på jobb? Analoge brettspill har et enormt potensial for læring. Hvorfor skal det være forbeholdt hytteliv og familiekvelder?

Når du spiller brettspill skaper du din egen historie, fulladet av inntrykk og følelser. Denne spenningen skaper en ramme for konsentrasjon, oppmerksomhet og motivasjon til å tilegne deg kunnskap som andre læringstiltak ikke kan måle seg med. Og ikke nok med det, du blir bedre kjent kollegene dine!

Spillet egner seg like godt som del av seminar om IT-sikkerhet, som et rent sosialt arrangement – der du tilfeldigvis lærer masse samtidig.