22.03.2023

Vi har fått to ferske Mediafarmere på laget, hurra! Tilfeldighetene ville at ny ledende partner og ny manus- og konseptutvikler skulle tiltre samtidig. For å bli bedre kjent med Trond Ole og Nina tok vi en prat om deres beste lifehacks, hva de mener er god læring og hva slags teknologi de ønsker seg for fremtiden.

I lang tid har fagleder Silje og økonomiansvarlig Thomas stått stødig ved roret som daglig ledere i Mediafarm. Selv om dette skulle være midlertidig har vi vært mer enn fornøyde med lederstilen, og fått klart for oss hva godt lederskap egentlig betyr. Letingen etter en ny ledende partner ble derfor en krevende prosess. En straight-up-leder var liksom ikke nok. Vi trengte noen med tyngde nok til å ta det overordnede kommersielle ansvaret og en lagspiller som evner å kombinere ledelse med arbeid på kundeprosjekter. Vedkommende burde også ha pedagogisk erfaring og en god penn, samt være komfortabel med salg. Wohh, for en utfordring! Og ikke nok med det. Vi lette selvsagt etter en likandes person som passer godt inn i gjengen.

Samtidig som denne krevende jakten pågikk, mistet vi dessverre en dyktig kollega som har vært hos oss i hele elleve år. Ny manus- og konseptutvikler måtte dermed også jaktes på. Etter utallige søknader og intervjuer kolliderte tilfeldigheter og innsats, og vi endte opp med både ny ledende partner, Trond Ole Paulsen, og manus- og konseptutvikler, Nina B. Dahl! La oss bli bedre kjent med dem!

Pedagogisk musiker og badeglad antropolog

Trond Ole er musiker, har jobbet som lærer både i barneskolen og videregående, ledet store arrangementer, jobbet med salg og vært redaktør! Han har også skrevet og gitt ut barnebok og husker fortsatt hvordan man lager makramé! En melding Trond Ole fikk fra en venn forrige lørdag (han mener selv at vedkommende kan ha vært midlertidig utilregnelig) illustrerer hvem han er: «Du er en fin fyr, Trond Ole».

Nina er en bereist frøken, en optimistisk antropolog som tidligere arbeidet som rådgiver ved UiB. En god egenskap å ha i et selskap med fokus på å gi råd og spille ball med kunder! Ved en tilfeldighet fant hun tilbake til en ungdomsflamme, som nå hadde flyttet til Stavanger. Nina er også et multitalent, som maler nydelige malerier med både akryl og kaffe! Hun er også en talentfull polonese-leder, så her er det bare å glede seg til firmafest!

Trond Ole og Nina deler sine beste lifehacks, og de har en fellesnevner: bading i kaldt vann. Nina snakker varmt om helseeffektene av et kuldesjokk i ny og ne, mens Trond Ole helst tar seg en varm dusj med våtdrakten på for å unngå de første smertefulle sekundene i vannet. Noen er altså litt modigere enn andre når det kommer til vinterbading.

Tross ulikt syn på hva som er en fin badeopplevelse, deler de engasjement for læring og læringsopplevelser. Når de blir bedt om å reflektere over hvordan de selv lærer best, forteller Nina at hun liker læringsløp der hun får koblet ny og gammel kunnskap, for på den måten oppdage nye sammenhenger. «Det gir en følelse av å være skikkelig glup!» understreker hun. Trond Ole foretrekker et menneske som snakker til ham uten andre virkemidler enn seg selv. Det hjelper selvsagt om vedkommende utstråler et ekte engasjement og snakker om noe som interesserer. Digital læring er fint det, men ingen ting slår «the human touch».

Siden Nina har en drøm om å bli forfatter, svarer hun følgende på spørsmål om boktips: «Jeg leser mest norske kvinnelige samtidsforfattere, sikkert fordi jeg har lyst til å bli en selv, haha!». Målrettet! Marie Auberts nyeste utgivelse, Jeg er egentlig ikke sånn, anbefales på det sterkeste. Trond Ole er ikke like begeistret for skjønnlitteratur og svarer: «Uff, jeg leser bare nerdete faglitteratur om musikk, læring og ledelse selv om det jeg egentlig trenger mer av er for eksempel Lars Mytting eller Nina Lykke …»

I Mediafarm er vi også interessert i teknologi, og evnen til å tenke utenfor boksen. Hvilken ny teknologi kunne våre nye kolleger tenke seg å skape? En sterk rettferdighetssans bor helt klart i Trond Ole, som svarer: «Da ville jeg nok skapt en DGDG™ (Digital Global Democracy Generator), som raskt og effektivt får hele verden til å forstå konseptet demokrati, med det resultat at alle alternative styringsformer blir forkastet.» Vi liker ledere med sterk tiltro til demokratiske prosesser! Plusspoeng til ny leder!

Antropologen Nina tenker også globalt, og samtidig lokalt og kulturelt. Hun kunne nemlig tenke seg en duppedings som oversetter hva folk tenker. Den skulle tatt høyde for – og formidlet – alle språklige, kulturelle og sosiale nyanser. «Men, det er kanskje en grunn til at den ikke finnes. Hva vi kommuniserer er gjerne en filtrert utgave av alt som foregår i hodene våre, så det ville nok blitt et meget uforutsigbart prosjekt. Sånn er det jo litt med teknologi, det blir ofte noe annet enn man hadde tenkt seg da idéen ble født» avbryter hun seg selv.

Vi gleder oss til å bli bedre kjent med våre nye kolleger, og hjelpe dem på veien til å bli gode Mediafarmere! Masse lykke til hos oss!